KLASSIEKE HOMEOPATHIE VOOR HONDEN

Homeopathie voor dieren is een eenvoudige, zachte en duurzame manier van genezen. Klassieke Homeopathie kan voor alle diersoorten worden ingezet. Of het nu gaat om honden, katten, paarden of andere dieren, Dieren Homeopathie is een geschikte therapie om uw dier op een natuurlijke wijze te behandelen.

Wat is klassieke homeopathie voor dieren?

Klassieke Homeopathie voor dieren is een geneeswijze waarbij het zelfherstellend vermogen van het dier op een natuurlijke wijze wordt gestimuleerd. Het homeopathisch geneesmiddel geeft de prikkel tot herstel. Bij het zoeken van het juiste homeopathische middel kijkt een klassiek homeopaat niet alleen naar de symptomen en klachten, maar wordt er ook gekeken naar de oorzaak hiervan en naar de verschillende lichamelijke, mentale en emotionele eigenschappen van een dier.

Wanneer is homeopathie voor dieren toepasbaar?

Dieren Homeopathie kan bij de meest uiteenlopende klachten op fysiek, functioneel en mentaal gebied worden ingezet. Zowel in acute situaties als bij klachten die al langer bestaan. Waar kunt u bijvoorbeeld aan denken?

• diarree, hoesten, oor- of oogontstekingen, wonden
• gedragsproblemen, zoals stress, angst (bv; verlatingsangst en vuurwerkangst)
• huidklachten, allergieën, gewrichtsproblemen, spijsverteringsklachten
• homeopathische begeleiding rond dracht en geboorte
• de toepassingen van dieren homeopathie zijn te breed om hier allemaal te benoemen

Verdere info?

Bij het inzetten van o.a. homeopathie wil Helen meer weten over het dier zoals: de ziektegeschiedenis, erfelijke informatie, gebruikte medicijnen, welke vaccinaties, biografie en karakteristieke eigenschappen.

Dieren Homeopathie ook geschikt voor oudere dieren?

Homeopathie voor dieren kan goed bij oudere dieren worden ingezet. Ouder worden is op zich geen ziekte maar een natuurlijk proces waardoor er vaak klachten ontstaan zoals dementie, gewrichtsklachten, achteruitgang van het gehoor en gezichtsvermogen. Met homeopathische middelen kun je een dier helpen om zo vitaal mogelijk van de oude dag te genieten.

Praktijk voor klassieke homeopathie en de dierenarts

Een homeopathische behandeling kan op zich staan maar kan ook naast een reguliere behandeling plaatsvinden. Een operatie kan bijvoorbeeld ondersteund worden door homeopathische geneesmiddelen zodat een dier geen bij- of nawerkingen heeft en de wond beter geneest. Er zijn natuurlijk ook situaties dat een dier direct naar de dierenarts verwezen zal worden.

Vergoedingen

Homeopathische consulten vallen onder de dekking van een aantal Verzekeringsmaatschappijen onder de aanvullende verzekering voor hond en kat. Maximaal wordt € 200,– per verzekeringsjaar vergoed. Kijk in uw voorwaarden.

praktijk voor klassieke homeopathie voor dieren