Spagyriek voor katten

Alchemistische plantenremedies

Wat is Spagyriek?

Bij Spagyriek wordt uitgegaan van medicinale planten en kruiden, die vaak al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame eigenschappen. Middels het bereidingsproces wordt de essentie – het diepste wezen – uit deze planten gehaald. Het eindproduct wordt dan ook aangeduid met het woord ‘essence’. De essences vormen een synthese van het potentieel van homeopathie, fytotherapie, Bachbloesems en Schlüsser-zouten.

In de Spagyriek worden klachten beschouwd als processen waarbij niet alleen het lichaam maar ook de geest en de ziel zijn betrokken. De behandeling kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens tot in de diepste lagen doordringen; daar waar de kern van het probleem te vinden is.
Er wordt gewerkt met het assortiment van het Duitse-Zwitserse firma Phylak Sachsen via de Spagyriek Apotheek in Nederland. Dit assortiment bestaat uit ruim 100 verschillende essences, die gecombineerd kunnen worden tot complexen, zodat er een oneindig aantal variaties mogelijk is. Hierdoor kan de behandeling met Spagyriek nauwkeurig worden afgestemd op het individu.

Spagyriek wordt geleverd in een druppelflacon. De druppels kunnen op verschillende manieren worden ingenomen.

dieren homeopathie