OVER MIJ


No-nonsense, eerlijk en passie voor mijn vak.

Verhalen over mensen die hun baan hadden opgezegd om hun passie te gaan volgen, trokken mij enorm. Uiteindelijk heb ik ook de stap gezet en heb ik mijn baan als manager in het bankwezen opgezegd om mijn passie te gaan volgen. Deze stap is mede gezet door het overlijden van onze Gordon Setter ‘Joep’, hij gaf de laatste zet die ik nodig had.
Wat was en is mijn passie? Ik wil(de) dieren genezen! Als kind wilde ik al veearts worden, en werd blij om bij mijn opa tussen de koeien, schapen en varkens te zijn. Maar het leven liep anders en ik werd geen veearts.

Alternatieve geneeswijzen voor dieren

Aangezien ik zelf jaren geleden onder behandeling was bij een homeopathische arts, werd mijn interesse gewekt. De ziekte vanuit de oorzaak aanpakken en niet alleen het symptoom bestrijden, waarom kan dit niet bij dieren? homeopathie bij dieren kan zeker bij dieren worden ingezet en ben ik gestart met mijn 4,5 jarige studie (HBO) bij het VHCN als Veterinair Klassiek Homeopaat. Het toepassen van o.a. klassieke homeopathie voor dieren in mijn praktijk is waar ik nu geruime tijd in werkzaam ben.

Bioresonantie voor dieren

Naast homeopathie kwam ik in aanraking met Bioresonantie voor dieren. Een erg mooie ervaring om met testen te kunnen achterhalen waardoor een dier zich niet lekker kan voelen! Ik werd steeds enthousiaster, hoe mooi is het om een dier zich prettiger te laten voelen.
Ook de Bach remedies, Schüsslerzouten en spagyriek essences zijn een ware aanvulling in mijn praktijk om dieren te kunnen helpen.
Eveneens heb ik voor Bioresonantie, Bach remedies, Schüsslerzouten en voor de Spagyriek de benodigde erkende opleidingen gevolgd om zo een gedegen advies te kunnen geven. Daarnaast blijf ik door bijscholing en het volgen van diverse andere opleidingen up-to-date.

Voeding, kruiden en supplementen

Voeding is net als bij mensen voor dieren van essentieel belang. In de praktijk kom ik vaak dieren tegen met een intolerantie voor bepaalde voeding of eiwitten, hierdoor ben ik mij steeds meer gaan interesseren in goede voeding, kruiden en supplementen voor onze dieren. In de praktijk in Lemmer zijn ook diverse gezonde natuurlijke snacks en supplementen te verkrijgen. Sinds september 2021 ben ik gestart met een 1-jarige opleiding als Orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige voor honden, om zo nog meer te weten te komen over deze boeiende materie.

Verder…

kan ik over mijzelf nog vertellen dat ik al veel jaren met plezier in Friesland woon met mijn man (Willem-Jan), twee katten (Siamees ‘Catootje’ en Siberische Neva Masquerade ‘Guus’) en een hond (Engelse Cocker Spaniël ‘Bram’). Onze twee oude honden (Gordon Setter ‘Ginny’ en Cavalier King Charles ‘Ollie’) zijn allebei in 2018 overleden, beiden waren geweldig en bijzonder.
Mijn droom is om mijn gezin ooit uit te breiden met een koe, een ezel en een varken of dit ooit werkelijkheid gaat worden… maar dromen mag….

 

Homepathie Dieren Friesland