OVER MIJ


No-nonsense, eerlijk en passie voor mijn vak. Dat is waar ik, Helen Velthuis, voor sta.

Verhalen over mensen die hun baan hadden opgezegd om eindelijk hun passie te gaan volgen, trokken mij altijd enorm. Dat is lef hebben, dacht ik dan. Uiteindelijk heb ook ik de stap gezet en heb ik mijn baan als manager in het bankwezen opgezegd om mijn passie te gaan volgen.
Wat was en is mijn passie? Ik wil(de) dieren genezen! Als kind wilde ik al veearts worden, mede doordat ik altijd bij mijn opa tussen de koeien, schapen en varkens te vinden was. Maar mijn leven liep anders en ik werd geen veearts.

Homeopathie voor dieren

Aangezien ik zelf jaren geleden onder goede behandeling was bij een homeopathische arts, werd mijn interesse gewekt. De ziekte vanuit de wortel aanpakken en niet alleen het symptoom bestrijden, waarom kan dit niet bij dieren? Uiteraard kan homeopathie bij dieren en ben ik gestart met de 4-jarige opleiding bij het VHCN als Veterinair Klassiek Homeopaat. Het toepassen van klassieke homeopathie voor dieren in Friesland e.o. is waar ik nu geruime tijd in werkzaam ben.

Bioresonantie voor dier en mens

Naast homeopathie kwam ik in aanraking met Bioresonantie voor dier en voor mens. Wat een ervaring om met testen te kunnen achterhalen waardoor een dier of mens zich niet lekker voelt! Ik werd steeds enthousiaster en merkte dat mensen tevens behoefte hebben aan deze therapie, hoe mooi is het om iemand zich prettiger te laten voelen.
Ook de Bach remedies en Schüsslerzouten zijn een ware aanvulling in mijn praktijk om dier en mens te kunnen helpen.
Eveneens heb ik voor Bioresonantie, Bach remedies en de Schüsslerzouten de benodigde erkende opleidingen gevolgd om zo een gedegen advies te kunnen geven. Daarnaast blijf ik door bijscholing en het volgen van diverse andere opleidingen up-to-date.

Verder kan ik over mijzelf nog vertellen dat ik al jaren met veel plezier in Friesland woon met mijn man (Willem-Jan), twee honden (Ginny en Ollie) en twee katten (Catootje en Guus). Mijn droom is om mijn gezin ooit uit te breiden met een koe, een ezel en een varken. Ik zeg altijd maar: dromen mag….

Helen Velthuis.

Homepathie Dieren Friesland