HOMEOPATHIE VOOR PAARDEN

Homeopathie is een eenvoudige, zachte en duurzame manier van genezen. Klassieke Homeopathie kan voor alle paarden worden ingezet. Dit kan gewoon op locatie worden toegepast.

Waarom klassieke homeopathie inzetten?

Klassieke Homeopathie is een geneeswijze waarbij het zelfherstellend vermogen van uw paard op een natuurlijke wijze wordt gestimuleerd. Het homeopathisch geneesmiddel geeft de prikkel tot herstel. Bij het zoeken van het juiste homeopathische middel kijkt een klassiek homeopaat niet alleen naar de symptomen en klachten, maar wordt er ook gekeken naar de oorzaak hiervan en naar de verschillende lichamelijke, mentale en emotionele kenmerken van uw paard.

Wanneer is homeopathie toepasbaar?

Klassieke Homeopathie kan bij de meest uiteenlopende klachten op fysiek, functioneel en mentaal gebied worden ingezet. Zowel in acute situaties, als bij klachten die al langer bestaan.
Waar kunt u bijvoorbeeld aan denken?

• diarree, hoesten, ontstekingen, wonden
• gedragsproblemen, zoals stress en angst
• huidklachten, intoleranties, gewrichtsproblemen, spijsverteringsklachten
• homeopathische begeleiding rond dracht en geboorte
• de toepassingen van klassieke paarden homeopathie zijn te breed om hier allemaal te benoemen

Homeopathie geschikt voor oudere dieren?

Homeopathie kan tevens goed bij oudere paarden worden ingezet. Ouder worden is op zich geen ziekte, maar een natuurlijk proces waardoor er vaak klachten ontstaan zoals  gewrichtsklachten, achteruitgang van het gehoor en gezichtsvermogen. Met homeopathische middelen kan uw paard worden geholpen om zo vitaal mogelijk van de oude dag te genieten.

Homeopathie en de dierenarts

Een homeopathische behandeling kan op zich staan maar kan ook naast een reguliere behandeling plaatsvinden. Een operatie kan bijvoorbeeld ondersteund worden door homeopathische geneesmiddelen zodat uw paard geen bij- of nawerkingen heeft en de wond beter geneest. Er zijn natuurlijk ook situaties dat een dier direct naar de dierenarts verwezen zal worden.

Homeopathie paarden therapie