HOMEOPATHIE VOOR PAARDEN

Homeopathie voor paarden is een eenvoudige, zachte en duurzame manier van genezen. Klassieke Homeopathie kan voor alle paarden worden ingezet. Dit kan gewoon op locatie worden toegepast.

Waarom klassieke homeopathie inzetten?

Klassieke Homeopathie is een geneeswijze waarbij het zelfherstellend vermogen van uw paard op een natuurlijke wijze wordt gestimuleerd. Het homeopathisch geneesmiddel geeft de prikkel tot herstel. Bij het zoeken van het juiste homeopathische middel kijkt een klassiek homeopaat niet alleen naar de symptomen en klachten, maar wordt er ook gekeken naar de oorzaak hiervan en naar de verschillende lichamelijke, mentale en emotionele kenmerken van uw paard.

Wanneer is paarden homeopathie toepasbaar?

Klassieke Homeopathie kan bij de meest uiteenlopende klachten op fysiek, functioneel en mentaal gebied worden ingezet. Zowel in acute situaties, als bij klachten die al langer bestaan. Voor paarden homeopathie bent u bij Helen aan het juiste adres.
Waar kunt u bijvoorbeeld aan denken?

• diarree, hoesten, ontstekingen, wonden
• gedragsproblemen, zoals stress en angst
• huidklachten, intoleranties, gewrichtsproblemen, spijsverteringsklachten
• homeopathische begeleiding rond dracht en geboorte
• de toepassingen van klassieke paarden homeopathie zijn te breed om hier allemaal te benoemen

Hoe en waar?

Het consult vindt bij u op locatie plaats, zodat het paard in zijn/haar vertrouwde omgeving kan blijven. Hiervoor hoeft u dus niet naar mijn praktijk te komen. Het eerste consult zal ongeveer 2 uur duren waarbij ik zoveel mogelijk wil weten over uw paard, zoals: de ziektegeschiedenis, erfelijke informatie, gebruikte medicijnen, welke vaccinaties, biografie en karakteristieke eigenschappen.

Homeopathie paarden geschikt voor oudere dieren?

Homeopathie paarden kan tevens goed bij oudere paarden worden ingezet. Ouder worden is op zich geen ziekte, maar een natuurlijk proces waardoor er vaak klachten ontstaan zoals  gewrichtsklachten, achteruitgang van het gehoor en gezichtsvermogen. Met homeopathische middelen kan uw paard worden geholpen om zo vitaal mogelijk van de oude dag te genieten.

Homeopathie en de dierenarts

Een homeopathische behandeling kan op zich staan maar kan ook naast een reguliere behandeling plaatsvinden. Een operatie kan bijvoorbeeld ondersteund worden door homeopathische geneesmiddelen zodat uw paard geen bij- of nawerkingen heeft en de wond beter geneest. Er zijn natuurlijk ook situaties dat een dier direct naar de dierenarts verwezen zal worden.

Homeopathie paarden therapie