Algemeen

Mag je een medische diagnose stellen?
Wettelijk is geregeld dat alleen dierenartsen en artsen een diagnose mogen stellen. Dit houdt in dat ik geen medische diagnose mag stellen.
Wat heeft jouw voorkeur qua voeding?

Mijn voorkeur heeft vers vlees omdat ik in de praktijk zie dat de meeste honden het hier goed op doen. Maar weet wat je doet, alleen vers vlees geven is niet voldoende.

Ben ik anti-brok? Dat ben ik zeker niet, sommige honden doen het weer beter op een brok. Maar ook voor een brok geldt, weet wat je geeft. Er zijn brokken die niet voldoen aan ‘mijn’ eisen van juiste ingrediënten.

Bach remedies

Hoe kunnen de Bach remedies worden ingenomen?
De Bach remedies kunnen op een snoepje worden gegeven. Mocht dit niet lukken dan overleggen we wat voor uw dier passend is.
Hoe vaak moet ik de Bach remedies geven?
Dit is per dier verschillend en zal in het telefonisch overleg worden besproken.
Wat is een Bach gebruikersflesje?

Een Bach gebruikersflesje is een ‘op maat’ flesje met daarin (maximaal) vijf verschillende Bach remedies die passend zijn voor uw dier.

Bioresonantie

Waarom is er gekozen voor het merk Bicom?

De BICOM bioresonantie methode is al in 1978 op de markt gebracht. Deze methode wordt in meer dan 50 landen toegepast en is wereldwijd het meest verkochte bioresonantie-apparaat. De doeltreffendheid van de Bicom bioresonantie methode is doormiddel van een veelvoud aan studies aangetoond.  De methode is onder andere in de Europese Unie, Australië, Rusland, China en Turkije, officieel voor gebruik in de medische wereld als een klasse 2a apparaat goedgekeurd. Het apparaat wordt in verscheidene landen niet alleen gebruikt door artsen en therapeuten in hun eigen praktijk, maar ook in diverse soorten ziekenhuizen.

Wat kan ik doen voor mijn dier na de behandeling?

Zorg voor voldoende water. Ook dieren moeten na de behandeling veel drinken, meestal doen ze dit uit zichzelf na de behandeling.
Na de behandeling slapen sommige dieren meer of dieper.

Bioresonantie behandeling via druppels of korrels

De behandeling met de bioresonantie, bijvoorbeeld voor het ontstoren van bepaalde stoffen, wordt via druppels of homeopathische korrel gegeven.

Na de behandeling worden de druppels of korrels naar u toegezonden.

Hoe vaak geef ik de druppels of de korrels van de behandeling?

Dat is voor ieder dier verschillend, dit wordt telefonisch met u besproken.

Klassieke Homeopathie

Waarom wordt er voornamelijk gewerkt met LM potenties?

Het voordeel van een LM potentie is dat er sneller bijgestuurd kan worden.

Hoe geef ik mijn dier het homeopathische middel?

De middelen worden gegeven door middel van een ruikflesje. Het flesje houdt u één seconde onder de neus van uw dier waar het middel door de sterke slijmvliezen wordt opgenomen.

Is een Homeopathisch middel en celzouten een goede combinatie?

De celzouten volgens Dr. Schüssler zijn hulpmiddelen voor de ‘werkvloer’ waar de ‘werkers’ meestal heel goed weten wat hen te doen staat.
Een homeopathisch middel spreekt het lichaam aan op ‘management niveau’, er moeten echter wel voldoende werkers en materiaal aanwezig zijn om de opdrachten uit te kunnen voeren.
Vaak worden celzouten i.c.m. een homeopathisch middel voorgeschreven.

Waarom lid van BKHD?

De Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren is een vereniging die staat voor homeopathische geneeskunde die uitgeoefend wordt door goed geschoolde en door de vereniging geregistreerde therapeuten, oftewel klassiek homeopaten voor dieren.

Schlüsser celzouten

Kun je teveel celzouten slikken?

Wanneer er niets aan te vullen valt gaat het middel gewoon weer uit de cel.

Hoe geef ik celzouten aan mijn dier?

De celzouten worden d.m.v. tabletjes ingenomen, de meest dieren hebben geen probleem met het innemen van deze tabletjes. Er is één nadeel, de tabletjes zijn gemaakt op basis van lactose. Mocht uw dier een lactose intolerantie hebben dan zijn de tabletjes niet aan te raden.

Er zijn andere mogelijkheden, deze worden dan besproken tijdens het telefonisch contact.