Algemeen

Mag je een medische diagnose stellen?
Wettelijk is geregeld dat alleen dierenartsen en artsen een diagnose mogen stellen. Dit houdt in dat ik geen medische diagnose mag stellen.

Bach remedies

Kunnen de remedies alleen met water worden ingenomen?
De remedies kunnen ook toegevoegd worden aan thee, koffie, frisdrank, vruchtensap, etc. Bij hete dranken zal de alcohol verdampen, maar dat heeft geen effect op de werking van de remedie.

Bioresonantie

Waarom is er gekozen voor het merk Bicom?
De BICOM bioresonantie methode is al in 1978 op de markt gebracht. Deze methode wordt in meer dan 50 landen toegepast en is wereldwijd het meest verkochte bioresonantie-apparaat. De doeltreffendheid van de Bicom bioresonantie methode is doormiddel van een veelvoud aan studies aangetoond.  De methode is onder andere in de Europese Unie, Australië, Rusland, China en Turkije, officieel voor gebruik in de medische wereld als een klasse 2a apparaat goedgekeurd. Het apparaat wordt in verscheidene landen niet alleen gebruikt door artsen en therapeuten in hun eigen praktijk, maar ook in diverse soorten ziekenhuizen.
Wat kan je als patiënt doen om bioresonantie therapie te ondersteunen?
Aanbevolen wordt om gedurende de gehele therapie periode dagelijks 2 liter mineraalarm water te drinken. Bij het vrijmaken en uitleiden van opgeslagen schadelijke stoffen helpt dat om het lichaam zo snel mogelijk van de afvalstoffen te ontdoen.
Minstens zes uur vóór en na de therapiesessie mag u geen alcohol of koffie gebruiken.
Gedurende de gehele behandelperiode wordt suiker en varkensvlees afgeraden.
Vermoeidheid of slaperigheid kunnen als reactie na een therapiesessie optreden
Waarom een chip, mineraal of olie?
Tijdens de behandeling kan er in het apparaat een chip, mineraal of olie met het programma meelopen zodat de therapie ook na de behandeling kan worden voortgezet. De chip wordt na de behandeling op de huid geplakt. Kiest u voor een mineraal dan kunt u deze 2x per dag in drinken druppelen. Met de olie kunt u de huid verder behandelen (bijvoorbeeld bij eczeem).
Mag ik douchen met de chip?
U kunt gewoon douchen. In bad kan maar niet langer dan 10 minuten.
Wanneer verwijder ik de chip?
Als de chip is uitgewerkt, laat de chip van zelf los en kunt u de chip verwijderen. Indien de chip irriteert dan verwijdert u de chip eerder. Heeft u een vervolgconsult en uw chip heeft nog niet losgelaten, dan graag de chip de avond voor het consult er af halen.
Waar wordt de chip bij een dier geplakt?
De chip wordt bij het dier niet op het lichaam geplakt. Dieren zijn erg gevoelig en uit praktijk blijkt dat wanneer zij 24/7 de therapie krijgen, het teveel van het goede kan zijn.
De chip kan het beste geplakt worden op een plek die ze zelf kunnen opzoeken en contact mee kunnen maken. Betreft het een probleem buiten, bijvoorbeeld als een hond buiten stress ervaart, dan kan het aan de halsband geplakt worden bij het uitlaten. Bij een paard kan het bijvoorbeeld aan de binnenzijde van het halster of de binnenkant van het deken of dekje tijdens rijden.
Wat kan ik doen voor mijn dier na de behandeling?
Zorg voor voldoende water. Ook dieren moeten na de behandeling veel drinken, meestal doen ze dit uit zichzelf na de behandeling.
Na de behandeling slapen sommige dieren meer of dieper.

Klassieke Homeopathie

Waarom wordt er voornamelijk gewerkt met LM potenties?
Het voordeel van een LM potentie is dat er sneller bijgestuurd kan worden.
Hoe geef ik mijn dier het homeopathische middel?
De middelen worden gegeven door middel van een ruikflesje. Het flesje houdt u één seconde onder de neus van uw dier waar het middel door de sterke slijmvliezen wordt opgenomen.
Is een Homeopathisch middel en celzouten een goede combinatie?
De celzouten volgens Dr. Schüssler zijn hulpmiddelen voor de ‘werkvloer’ waar de ‘werkers’ meestal heel goed weten wat hen te doen staat.
Een homeopathisch middel spreekt het lichaam aan op ‘management niveau’, er moeten echter wel voldoende werkers en materiaal aanwezig zijn om de opdrachten uit te kunnen voeren.
Vaak worden celzouten i.c.m. een homeopathisch middel voorgeschreven.
Waarom geen homeopathie voor mensen?
In Nederland kun je je zonder opleiding als homeopaat vestigen, aangezien ik gedegen te werk wil gaan, wil ik alleen advies in homeopathie geven als ik daartoe geschoold ben. Voor dieren ben ik dit door het volgen van een 4-jarige opleiding veterinaire homeopathie.
Waarom lid van BKHD?
De Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren is een vereniging die staat voor homeopathische geneeskunde die uitgeoefend wordt door goed geschoolde en door de vereniging geregistreerde therapeuten, oftewel klassiek homeopaten voor dieren.

Schlüsser celzouten

Kun je teveel celzouten slikken?
Wanneer er niets aan te vullen valt gaat het middel gewoon weer uit de cel.
Wat is een gezichtsanalyse?
Als de mineraalhuishouding in het lichaam niet in balans is, komt dit tot uiting in gezichtskenmerken. Elk celzout heeft zijn specifieke kenmerken. De kenmerken in het gezicht zijn onder andere kleuringen, structuren, plooien en andere veranderingen in het gezicht. De gezichtsanalyse is een onderdeel van het consult omdat dit een mooi hulpmiddel is om het juiste celzout te bepalen.